Novosti

UDRUŽIVANJE NEMAČKIH EKSPERATA I SRPSKE PRIVREDE

U četvrtak 20. avgusta u letnjoj basti firme “NAG”, u Beogradu obeležen početak dugoročne saradnje komapanije „NAG“ iz Beograda i nemačke nevladine ekspertske organizacije SES.

Na događaju su govorili Anne Piplica savetnica za privredu ambasadora Savezne Republike Nemačke u Srbiji, predstavnica SES-a u Srbiji gospođa Gordana Miletić i Aleksandra Popović direktorka kompanije „NAG“.

SES je angažovao kompaniju „NAG“ da izradi 5.000 zaštitnih maski za stručnjake, članove SES-a locirane svuda po svetu.​ Budući da je celi svet sada globalno usmeren na borbu sa epidemijom COVID 19, maske za lice su planetarno postale neizostavan deo života ljudi. S tim u vezi nemačka asocijacija SES sprema podršku od za početak 5.000 besplatnih maski svojim članovima. 

Kompanija „NAG“ osnovana je pre 35 godina, a u poslednjih 15 specijalizovala se u domenu proizvodnje uniformi. Sedište kompanije je u Beogradu. Direktorka Aleksandra Popović ističe da je saradnja sa nemačkom nevladinom ekspertskom organizacijom uspostavljena sa namerom da „NAG“ korišćenjem ekspertskih znanja svetskih stručnjaka postigne vrhunske rezultate u optimizaciji poslovanja i osvajanju novih tržišta. NAG je lider u proizvodnji uniformi na teritoriji Srbije, radi uniforme za 9 različitih industrija, među kojima su najveći hotelski lanci i poslovni sistemi. Takođe, prisutan je na tržištu Švajcerske i Nemačke.

U svom izlaganju Gordana Miletić istakla je da je SES nemačka neprofitna volonterska organizacije za eksperte i izvršne direktore, koji su penzionisani ili su uzeli malo vremena da odmore od posla. SES svojim znanjima pomaže ljudima da pomognu sebi od 1983. godine svuda po svetu u svakoj industriji, u državnom i privrednom sektoru. Trenutno SES ima pristup znanju 12.000 eksperata u svim profesionalnim sferama. Od 1983. godine SES je potpisao oko 60.000 volonterskih ugovora u oko 160 zemalja, trećinu od toga u Nemačkoj. Centrala SES-a je u Bonu, ali organizacija broji oko 200 predstavništva u 93 zemlje svuda po svetu. Važan partner SES-a je Vlada Nemačke sa svojim brojnim organizacijama. Primarno SES fond sredstava za svoje delovanje dobija od Federalnog Ministarstva za ekonomsku kooperaciju i razvoj i Nemačkog Ministarstva za edukaciju. 

Gospođa Anne Piplica je podržala udruživanje srpske privrede i nemačke ekspertske organizacije izrazivši nadu da će uspostavljena saradnja doprineti razvoju poslovanja između dve države.